VOGELIUS
Carpe Diem > Foto fra rejser > USA 2010 > Death Valley Nationalpark

Death Valley Nationalpark

12. juli - 
Så er vi på vej til Death Valley, klipperne langs vejen ændre form og FARVE.
Det er fem millioner år siden de blev dannet.
 Her er Wannapa ved et af de særprægede steder i nationalparken - Zabriskie Point. Vi er over havets overflade her, klipperne form menes dannet ved et kæmpe jordskælv for fem millioner år siden, og derpå har vand og sand gennem de mange år slidt på dem.
Selvom vi er på jordens varmeste dal, hvor det laveste punkt er 85 meter UNDER havets overflade, er der bygget et hotel og en forskningsstation her og plantet palmer!. Amerikanerne er ukuelige optimister.
Her ved et andet museum, 58 meter UNDER havets overflade og temperaturen er 50 grader i SKYGGEN.

Vi kører videre og på et lidt højere sted med 90 km i timen er temperaturen udenfor 49 grader, vi har kørt 2200 miles og har ca 700 miles tilbage af turen, men udenfor i varmen
er der motionsløb, løbere fra hele verden udsætter sig for det pres det er at LØBE i knap 50 graders varme, der var dog biler med vand for hver 200 meter.
Ved udkørslen fra nationalparken har endnu en "gal" millionær købt et stykke jord og bygget en kopi af et slot fra Spanien i 1920. Scottie's Castle midt ude i det store ingenting. Slottet er tomt idag men kan beses som minde. Alt er velholdt - men der var kun os så vi kørte.


Flere foto på Picasa :


Dødens Dal


Vi skulle finde et sted at sove og efter Goldfield ( se denne) kom vi til Tonopah.
Indkørsel til byen, ser lidt bedre ud end nabobyen Goldfield.


Der bygges nye lejligheder i Tonopah, her bor kan 500 indbyggere, 3 moteller, 1 hotel, supermarked og tre restauranter.


Byens navn kan om dagen ses langt væk.

Her er ledigt, og AAA godkendt = FDM godkendt, gratis internet og morgenmad, og så er der pensionistrabat.
Hotellets historie går tilbage til 1902, hvor det første er bygget af Jim Butler, han bygger også nummer 2 og nummer 3 inden han dør. Det er et familiemedlem på godt 70 år som passer det idag, sammen med tre unge hjælpere og hun ville gerne snakke med en turist fra Danmark. Jim Butler med også med i Goldfield's opgangtid og er omtalt pænt i bogen om Goldfield - som idag er tæt på at uddø som by.
Overfor hotellet ligger US POST, flot bygningsværk i en så lille by.

Flere billeder på Picasa:
Tonopah