VOGELIUS
Carpe Diem > Foto fra rejser > USA 2010 > Bodie - Nevada til Bridgeport - CA

Bodie - Nevada til Bridgeport - CA

13. juli 


På vej til en overnatning, fandt vi langt fra alting en forladt mineby i Nevada, tæt ved Mono Lake og byen Hawthorne, hvor det var planen at overnatte. Bodie blev forladt i 1920'erne, og huse, kirke og malmværk ligger der den dag idag, men der bo ingen - det er en del af Humboldt Toiyabe Nationalskov. Det højeste punkt er 3506 meter over havet.
Selv den store malmknuser af jern er efterladt.

Efter at have set byen fortsatte vi mod Hawthorne, men efter 7 miles dukkede der et skilt op:
Det tilrådes kun at forsætte med firehjulstræk, vejen foran indbød heller ikke til andet. Vi vendte og så var gode råd dyre, tanken var nu kvartsfuld dvs. ca 5 gallon og der var 20 miles tilbage og Bodie havde ingen tankstation. Parkbetjente som solgte os billetter til Bodie kiggede lidt på bilen, dens indhold af benzin og vurderer at de 19 miles til Bridgeport kunne den lige klare da alle amerikanske biler fra 2010 skulle kun kører 15 miles pr. gallon ( 6,5 km pr. liter) og lampe lyste jo ikke endnu, Bridgeport havde to tankstationer så : "No problem". Lidt beroliget fortsatte vi og på vejen tog vi dette af Sierra Nevada bjergkæden. Det var rigtigt grønt i rigtig hvidt. Yosemite Nationalpark ligger midt i denne bjergkæde.

Vi kom også forbi en fåreavler som var ved at samle sine får sammen, og om de skulle klippes eller slagtes vides ikke, vi skulle til en tankstation.
Det kom vi, og Bridgeport var den næstmindste by vi boede i _ 528 indbyggere _, to tankstationer, fire moteller og tre restauranter og to museer - ingen burgerbar.

Picasa Foto. Video. Klik på billed og så på diasshow øverst til venstre 

Kvægræs i Bridgeport

Bridgeport Foto:
Bridgeport