VOGELIUS
Carpe Diem > Foto fra rejser > Thailand 2010/2011 > Kanchanaburi

Kanchanaburi

Efter fem dages badeferie tog vi taxi til Kanchanaburi via Bangkok i alt 300 km. Kanchanaburi har bl.a den verdensberømte "broen over River Kwai" , mindesmærker fra anden verdenskrig  -som her blev udkæmpet med Japan - , desuden er der floder, vandfald og grotter som også kan beses med stort udbytte.
13.12 - 16.12


Vi havde hjemmefra valgt Pung Wann til de tre nætter's ophold, det er et meget stort og flot resort lige ned til River Kwai.


I mangel af strand, anlægges en kæmpe swimmingpool, som især Jesper havde megen glæde af.


Her så "broen over River Kwai", den oprindelige bro var bygget af træ og den blev delvist sprængt i 1943, den næste blev bygget på samme sted, som er  lidt syd for den nuværende, som altså er den tredie bro over floden Kwai. Der kører tre tog hver vej, hver dag. Vi tog med kl. 10.40. Broen er den dyreste bro i verden talt i antal menneskeliv - mindst 20.000 har den kostet livet direkte eller inddirekte. Vi besøgte den ene af de tre kirkegårde, hvor der ligger udenlandske soldater begravet.


På denne ligger 6.845 soldater. tre skulle være danske. Den eneste med dansk tekst kunne vi ikke finde, men min bror Steen og hans hustru Birgit var der to uger før os og de fandt den:


På kirkegården er der en boks som indeholder navne og familieforhold på alle de døde. En af de andre danske soldaters "gravsten" ser sådan ud på internettet:

Efter en tur på kirkegården, er det befriende at gå tilbage til floden Kwai og nyde den ro som den udstråler. Den har oplevet det hele og flyder videre.

Der er ikke megen fart på vandet i floden pt. Det er kun 1 måned efter den steg over sine bredder - primo november var der store oversvømmelser også her.
Earawan vandfaldet - det består af 7 vandfald.
På vej tilbage mødte vi denne krabat på 130 cm.

Flere foto: