VOGELIUS
Carpe Diem > Foto fra rejser > Thailand 2010/2011 > Bangkok

Bangkok

16.12 - 19.12.2010

Efter Kanchanaburi skulle vi til Hovedstaden Bangkok, 3 timer i taxa til Baiyoke Sky Hotel :


Hotellet er det højeste i Thailand, 89 etager. 
De nederste 18 etager er parkeringshus.
Vestibulen ligger på 19 etage og fylder tre etager, flot skal det jo være. 
Her ligger også bag nettet til venstre en lille golfbane. Ovenpå vestibulen ligger swimmingpool.
Der skal skiftes elevator undervejs for at komme helt op.
Vi havde bestilt to de luxe værelser, da hotellet var overbooket, fik vi istedet to suiter , de var hver 100 m2, havde påklædningværelser ,to tv 42 tommer, sofagrupper, badeværelse med både kar og bruseniche og telefon. Internet osv osv. . 

Det var tre dage i luxus med morgenbord på 86. etage. Deroppe kunne man som i USA selv lave pandekager, og få alt andet lavet på stedet. 
Det var ikke stedet for en slankekur. 


Her er Jesper fotograferet foran poster, som på 87. etage viser, hvor højt hotellet er i forhold til Bangkok iøvrigt. Der er siden det blev bygget i 1994, opført flere hoteller på 40-50 etager i byen.


Oppe fra 89. etage er der en flot udsigt over byen, selv smog(dis) nedsætter udsigten, her kan man i baggrunden se den mægtige Jao Phra Ya river, den kommer oppe fra Kina/Laos og løber hele vejen gennem Bangkok og ud i bugten. Bangkok ligger faktisk i dette kæmpefloddeltag. Det er derfor der er så mange kanalen i byen. Vi skulle ud at sejle på floden. 


Her ved de store gravkapeller hvor særligt hellige mænd og kongerne begraves startede vi en tur nordpå ad floden. Det tager med hurtigfærgen 1 time nordpå eller en time sydpå. Bangkok er ca 40 km lang og 60 km. bred.


På vejen blev vi overhalet af disse larmende racerbåde, de har 4 el. 6 cylinder bilmotor liggen i båden og så en skrue i vandet .


Der har boet folk langs floden altid, og det gør der også idag, de vasker tøj i floden, og tager en båd eller bus til arbejdet. Uanset om det er et næsten nyt hus, eller en gammel rønde, har de altid parabol til Fjernsyn og grønne planer til pynt.Selvom der ikke endnu fejres jul i Thailand, kan man jo godt gøre lidt for at de mange turister får lyst til at købe JULEGAVER. Her har Wannapa købt de første i Siam Paragon. Det største og flotteste indkøbscenter i Bangkok.


Lidt sydøst for Bangkok, er opført et Frilandsmuseum, hvor der arbejdes i de gamle kopier af huse, templer, Kirker osv. Det fylder 100 ha. Man kan køre rundt i "golfbil", på cykel eller gå. Vi valgte sammen med Wannapa's bror Khem at gå. Det var flot og varmt.Vi satte os ved en sø/kanal midt i området. Mens vi nød en stor KOLD øl, kom der både sejlende forbi med frisk mad, varmt og lige lavet. Det var kun Wannapa og Khem som havde mod til at prøve, vi andre var lidt nervøse for om maven kunne klare det.


Her det flotteste springvand med en flot fyr i forgrunden.


Sidste dag i Bangkok. Bom var mødt op i Lufthavnen for at sige farvel inden vi fløj til Chiang Mai den 19.12. Hun havde en hue med til Wannapa fordi det er så koldt i Chiang Mai, hun mente at der kun var 20 grader, og det er KOLDT i Thailand. Vi skulle også møde Joachim i Lufthavnen. Han var taget alene fra København efter sidste skoledag inden juleferien på gymnasiet.
Flere foto fra Bangkok på Picasa, klik på billedet herunder, og vælg dernæst diasshow øverst til venstre.


Bangkok 2010