VOGELIUS
Carpe Diem > Foto fra rejser > Sharm el-Sheikh 2010

Sharm el-Sheikh 2010


Sharm el-Sheikh er en turistby beliggende på sydspidsen af Sinai-halvøen.
Der bor ca 35.000, de fleste er unge mænd som er der for at tjene penge på de rige turister, som året rundt nyder det tørre og varme klima, i udkanten af den meget store Sinai ørken.
Sharm el-Sheikh er oprindeligt et lille Fiskerleje. I 1956 under Suezkrisen blev området erobret af Israel så de kunne beskytte indsejlingen til deres Havneby - i toppen af Det Røde Hav - Eilat.
1957 blev området tilbageleveret Til Ægypten. Igen i 1967 blev hele Sinai halvøen erobret af Israel efter Ægypten, Jordan og Syrien havde tabt seksdages krigen.
Først I 1982 blev Sharm el-Sheikh som den sidste del af Sinai tilbageleveret til Ægypten. Fredsaftalen er fra 1979.
Det er derfor Israelerne som har bygget dels en havn med en militærlejr, og de første hoteller til deres officerer i Sharm el-Sheikh tilbage i 1967.
Det hotel vi boede på blev oprindeligt bygget af Israelerne og kaldt Marina Hotel. Byen Ofira er grundlagt af Israel, og den smukke havnepromenaden i Naama Bay ligeså.
Naama Bay ligger 7 kilometer nord for det oprindelige fiskeleje og militærhavn: Sharm el-Sheikh.
Jeg opfatter Naama Bay som den smukkeste bugt med rigtig god sandstrand og koralrev tæt på stranden, der er bjerge kun et par kilometer væk, det er det perfekte sted til en ferie hele vinterhalvåret.
Sommertemperaturen i Juni-August kan nå 50 grader, og vandtemperaturen kan nå 30 grader ude i Røde Havet, det er for varmt.
Nedbøren om Året er i gennemsnit 5 mm Regn.
Klimaændringerne har også ramt hernede, den 15. Januar 2010 faldt 50 mm Regn, hvilket ikke er sket før, skaderne kunne ses enkelte steder da vi ankom den 8. februar 2010.

Vi havde booket os ind på Helnan Marina Sharm Hotel, som med sine 300 Værelse & Suiter er et af de største hoteller i Naama Bay. Det er samtidig det ENESTE hotel i FEM etager, hvilket medfører at alle værelser på tredie, fjerde og femte sal har den smukkeste havudsigt og bjergudsigt.
Alle værelser på disse etager har balkon mod nord, så man kan blive der hele dagen uden blive solbrændt, hvis man måtte have de ønsker.


Hotellet har den pudsige historie at blive grundlagt som Feriehotel for de Israelske Officerer i 1968 for så i 1989 at blive revet ned og genopbygget helt fra grunden af Helnan International Hotels, hvis præsident og grundlægger er dansk-ægypteren Dr. H. Enan Galaly - Ridder af Dannebrog. Hotellet er såvel i 1999 som i 2010 moderniseret. Mod stranden er bygget en Royal Helnan værelsesfløj. Prins Henrik af Danmark boede på Hotellet i Januar 2010.

Vi mødte Enan Galaly flere gange. Han boede pt. på hotellet og gav udtryk for, at fra 15. december til 31. Marts hvert år opholdt han og hans familie hernede, idet vinteren i Danmark var for trist. Privat bor han i Århus resten af året. Enan Galaly har arbejdet sig op, fra som 19. årig opvasker i Danmark i 1967, Til hoteldirektør for flere hoteller i Danmark, Sverige, Østrig og Ægypten.
Hans Bedste råd til de unge er: "arbejd dobbelt så meget som de "Ældre" så kommer du frem, og får den erfaring som de Ældre har og så er du i overhalingsbanen ".
Han har selv arbejdet gratis i et år på Hotel Hvide Hus i Ålborg - bare for at få lært faget, hvilket jo må siges at være lykkes. Idag Ejer han hotellet som indgår i Helnan gruppen, sammen med 13 andre hoteller.

Se billeder fra Naama Bay på Picasa, du klikker på billedet herunder, og så på diasshow (øverst til venstre) og får dem vist i fuld skærm, sæt Antal sekunder som du ønsker (nederst til højre derefter):


Naama Bay, Ægypten


Vi skulle jo også se Sinai ørkenen OG Sankt Kathrine Klostret (Verdens ældeste græsk katolske Kloster - FRA DET tredie århundred) SOM ligger 200 km FRA Sharm el-Sheikh, lige ved Bjerget hvor Moses modtog de Ti Bud.
Vi tog en bus derud, men vi kunne have gjort det på en Kamel, hvis vi skulle have været dernede lidt længere end en uge.


Fra Picasa kan hentes 70 foto fra turen i fuld skærm. KLIK på Billedet herunder, vælg diasshow øverst til venstre i Picasa, og hastighed nederst til højre derefter.Sinai 2010

Det Gamle Sharm el-Sheikh


Der er godt 7 kilometer fra Naama Bay til "Gamle Sharm el-Sheikh"

Klik på billedet herunder og i Picasa får du vist billeder i fuld skærm ved at vælge diasshow øverst til venstre, og hastigheder reguleres op eller ned nederst til højre når det kører.Sharm el-Sheikh 2010