VOGELIUS
Carpe Diem > Foto fra rejser > Oslo 2009

Oslo 2009

Den 30/1- 1/2 tog Wannapa og Jørgen med DFDS til Oslo på et minicruise, vi tog fra København den 30.1 kl. 17.00 i et gråt og trist vintervejr, og ankom næste morgen kl. 09.30 til et sneklædt Oslo, med frisk frost på 4 grader og en skøn ren luft. Vi tog linie 1 (tunnelbanen)til Frognerseteren ca 40 km nord for Oslo, højde 469 meter, ikke for at stå på ski, men for at nyde den rene og klare tørre luft, og det gjorde vi til fulde. Det er en tur som varmt kan anbefales.


 

Når man har fundet vej til Oslo, SKAL man en tur ned ad Karl Johans Gate, hovedstrøget i Oslo, hvor Kongeslottet knejser for enden mod nord,( se foto på picassa), og hvor der både ligger i nævnte rækkefølge : Sentralbanegården, Stortinget, Nationalscenen, Universitet. På vejen er der UDSALG mange steder og med nedsættelser på 70% og en norsk krone i kurs 85 øre, SKAL der shoppes. Det viste billeder var blot et af stederne hvor der blev købt godt ind.


Foto på Picasa:

http://picasaweb.google.dk/jsv45jsv/Oslo2009?authkey=uS92bPF84BI&feat=directlink

Den 18. februar 2009 tog vi derop igen, denne gang med begge børn.


JUHU vi er i NORGE !! JESPER og JOACHIM


Norsk vinterstemning - Jørgen


Foto på Picasaweb:

http://picasaweb.google.dk/8jesper/Oslofeb2009?authkey=FDQ-HR6HeAY&feat=directlinkHer en kort video fra en kælketur i Voksenkollen's smukke bakker.

http://picasaweb.google.dk/8jesper/VideoKaelk?authkey=LLFYZFWuoJY&feat=directlink


Den 17-19 marts 2009 tog vi for tredie gang iår afsted til Norge.

Her fra 279 meters højde ved Holmenkollen's restaurant ses vores skib ca 20 kilometer væk : Crown of Scandinavia i den utroligt flotte Oslo Fjord

Vi SKULLE se SNE og SOL samtidig. Det Lykkes.!! se webfoto på:

http://picasaweb.google.dk/8jesper/OSLO2009Marts?authkey=Gv1sRgCOyIiJ-J4s3Xbg&feat=directlink

Nu vi var deroppe i SOLSKIN skulle vi også ud og se den berømte Vigelandspark i Nordvestoslo, vi tog en TRIKKER ( sporvogn) derud.

 

 

 

flere billeder herfra på picassaweb:

http://picasaweb.google.dk/8jesper/VigelandsparkenOslo?authkey=Gv1sRgCKWa_PONgc-YEQ&feat=directlink