VOGELIUS
Carpe Diem > Foto fra rejser > KINA 2011 > Shanghai

Shanghai


Fra den 11. april og indtil den 18. april  (hvor vi rejste fra Kina) var vi i Shanghai. 
 

Vi boede på det femstjernede hotel Jin Jiang Tower i det franske kvarter, ikke så langt fra The Bund, som vi gik til på knapt 2 timer.


Undervejs skulle vi lige have "morgenmad" som i Kina er lig Brunch : Te, Grøntsager fra wok og varm nudelsuppe med lidt kød- eller melboller.
Sundt og velsmagende.
 

Vi gik mod the Bund ad den nye gågade - prøv at kigge godt på hotel Sofitel - etage 80  !


Der pudses vinduer af fire mænd i hvert sit tov !!!
 

Så er vi fremme .The Bund og Pudong i Shanghai er Kina's handelscentrum. Det er byen med de mange udenlandske arbejdspladser og udenlandske datterselskaber, herunder IBM hvor Ebbe's søn Thomas nu har arbejdet i godt 1 år. Shanghai er byen med de højeste huse, Kina's største havn og den næststørste metro i verden ( efter Tokyo) og et indbyggerantal på 23 mio. mennesker. Der er en by i Kina som er større.Floden som løber gennem byen hedder Huangpu. Som i Beijing bygges der alle vegne. Husene herover er alle kontorejendomme på Pudong - ø - hvor også den nye lufthavn ligger. Det højeste som kaldes "flaskeåbneren" er lige indviet og er 532 meter højt, det foran med kronen på er 500 meter og rummer IBM - et 5 stjernet hotel (Marriot) - og 3000 andre arbejdspladser og er opkaldt efter Mao : Jin Mao Tower.
 
 
Udsigten over det franske kvarter og Shanghai fra vores hotels restaurant på 42. etage


Jiang'an tempel ikke ret langt fra Hilton er et meget velhavende og velbesøgt gammelt tempel, som grundet sine rigdomme ligger urørt midt i Shanghai 

Den største Jadebuddha i Kina


 
Den Største sølvbuddha i Kina


En motorcykelbetjent på arbejde på gågaden
 
 
Ikke langt herfra en "pirattaxi" tilbyder at køre en hjem med de indkøbte varer, de har ikke taxameter eller aircon, men er billigere.Fredag skulle der spilles golf i Shanghai. Grundet jordpriserne ville en 18 huls bane midt i centrum koste mange milliader af kroner, der er skaffet 2 milliader til en 9 huls bane, som så skal spilles to gange. Vi snuppede en omgang med to caddy med vogn, de kendte bane og smilede kun lidt af vores golfspil, de mente vi hørte til i bedste halvdel som kom på banen.Thomas Handicap 3, Sissy hdcp. 56, Ebbe 56, Jørgen 56, så vinderne ses her ! Ebbe og Jørgen gik banen i 53 slag hvilket rakte til en 1. plads, banen havde et handicap på 36.Efter en tur på golfbanen, en tur på landet ( Zhouzhuang) skulle vi friskes op i en stor og flot frisørsalon.  Vi skulle sidde ned tre forskellige steder i salon'en.
1. sted kun hårvask. 2. sted  -vist herover- blev håret vasket igen, samtidig negleklipning og manicure, og derpå rygmassage. 3. sted blev man så klippet. Der var mindst halvtreds ansatte i forskellige uniformer, så man kunne "læse" hvad de kunne lave. Vores kinesisk slog ikke til, men de kunne nu heller ikke så meget engelsk. Ren luxus - luxus som tog 70 minutter og kun kostede 125 dkr. Det burde vi have herhjemme også.Efter klipning en tur i byen igen efter lidt mad og underholdning , her Ebbe Sissy og Jørgen mætte glade og veltilfredse.
Klik på video herunder, og hør koreansk folkemusik i 1 minut og 30 sekunder- live-Shanghai er en topmoderne by, alt er stort nyt flot og pakket ind i glas. Men alt er jo startet i det små.Her en selvstændig forretningsdrivende, han har fundet et ledig hjørne, to stole en liggestol til sig selv og en kundestol. Han lapper cykler og sælger låse. Ingen glasfacade, ingen dør og ingen reklame