VOGELIUS
Carpe Diem > Foto fra rejser > KINA 2011

KINA 2011


Beijing

Efteråret 2010 begyndte Ebbe Buchholz og jeg at planlægge den store Kinatur, der var Tibet eller Beijing med i en pakke til Shanghai fra FDM, Tibet blev fravalgt fordi det skulle være om sommeren. Vi endte med en selvplanlagt tur som omfattede 8 dage i Beijing, tre dage i Xi'an og 8 dage i Shanghai, ialt 19 dage. Efter vi havde fået FDM Travel til at skaffe flybilletter, CPN -Frankfurt- Beijing - Xi'an - Shanghai - Frankfurt og CPN igen, afrejse 31.3.2011 kl. 14.30 , hjemkomst 18.4.2011 kl. 21.30 for under 6.000 dkr., kunne vi bestille 4 og 5 stjernede hoteller i de tre byer. Hotellerne er nye og meget prisvenlige i Kina . I Beijing valgte FDM det 4 stjernede Redwall Hotel lige op ad Den forbudte By, og det gjorde de godt .

Redwall er et knapt 10 år gammelt forretningshotel, så der var den røde løber op ad trappen, og ved indgangen - til højre for Ebbe -
et stort skilt som påbød en formel påklædning, så vi gik ikke i shorts.


En af de første ting som overrasker er HVOR RENT der er overalt. Der er ikke en flaske, dåse, cigaretskod eller et stykke papir, hverken på fortov, vej eller i parker. Vi opdagede hurtigt, at der var dobbelt rengøring, den kommunale med gule cykler og vandvogne, og den private.


Her den kommunale - kost og vogn.


Der er heller ikke så meget støj som i Vietnam eller Thailand. 90% af alle knallerter er elektriske og siger ingenting. Det var lidt farligt om aftenen når vi gik, de har ikke lys på, og de kører gerne på fortovet, så "vi blev dyttet" nogle gange.


Hovedstrøget til den himmelske freds plads har flotte nye højhuse, de var høje indtil vi nåede Shanghai, der var de dobbelt op høje.


Beijing har over 400 km subway, nemt at finde når man lige véd at skiltet ser sådan ud , det er linie B som kører her under.
Subway er MEGET langt nede under jorden, vi fandt ikke ud af hvorfor, men det kan skyldtes Mao's frygt for et atomangeb fra Sovjet, som også medførte der blev bygget en hemmelig by under jorden. Frygten er idag væk - ligesom Sovjet.


Vi skulle også køre i Bus, her stoppested for line 10, 37 og 41, og så står man i kø i den række som har det nummer bus man skal med, busserne holder kun kort tid, er nye og billige - 80 øre ligeså langt som den kører -, omstigning koster vistnok også 80 øre.


Vi opdagede også at bryllupsbilleder er en hel industri herude. Der betales rigtig mange penge for at blive fotograferet de kendte steder: Her nøjes jeg med et billed af bruden, hun var køn, - og er fotograferet ved et netop udsprunget Magnoliatræ foran Den forbudte By. Da vi senere kom op til muren, var det også brudepar som tog helt derop for at blive fotograferet. Iøvrigt fotograferer kineserne hinanden utroligt meget alle steder. 


Vi gik utroligt mange kilometer hver dag, det var sundt og vi så meget mere end fra en bil/bus, så engang imellem tog vi en pause og satte os og drak vand eller spiste. Her Jørgen foran nordvesttårnet på Den forbudte By. Der er både en høj mur og vandgrav omkring byen.


I de 18 dage vi var derude blev vi begge ret så dygtige til at spise med pinde, det er nemt nok, man får nemlig ikke andet hvis man spiser lokalt. De har ikke kniv, ske eller gaffel, kun en porcelænsske til suppe, som kun kommer frem hvis man beder om det. Suppen drikkes af skålen efter nodler, grøntsager og evt. lidt kød er spist med pinde, et måltid som dette med tre retter til hver og en STOR stærk øl kostede 100 dkr. for os begge. Vi gik hurtig over til fire eller tre retter tilsammen, vi kunne ikke spise op.

Vi gik også ud til Verdens STØRSTE plads : Den himmelske Freds Plads. Her kan står mere en 1 million soldater. 


På den vestlige side ligger Folkets Hus, her holdes de årlige kongresser hvor mere end 20.000 sidder ned fra hele Kina.På sydsiden er der et mindesmærke for Mao's frihedkamp fra 1948 til hans død i 1976.

Mao ligger også begravet i dette muselæum ligeledes på sydsiden af pladsen 

Midt på pladsen holdt tilfældigvis denne meget LILLE politibil.


På østsiden ligger Kina's Nationalmuseum


Og på pladsens nordside er så syd indgangen til Den forbudte By, med Formand Mao's portræt. Til ventre for indgangen stod så partitoppen den 1. maj og andre helligdage, og så på militærparade .


Overalt i bybilledet er der blå skilte med Public Toilet, P og video.


Her er et af disse Public Toilet - de er pæne og rene - MEN man sidder på rad og række og s......, ingen døre. Kineserne hygger sig, de snakker og ryger, hvad man godt må her. Skulle vi andet en tisse, fandt vi et mere turistvenligt toilet, men det var ikke let.


Beijing er overvåget af mere end 100.000 soldater, de er alle steder alene eller sammen med politiet, hverken i Xi'an eller Shanghai så vi siden soldater.

Mens vi var i Beijing sprang alle Magnolia træerne ud, det var meget smukt.

Flere foto på Picasa, klik på billedet herunder

 
Beijing 

Vi snupper et album mere
 
Beijing 03-04-2011

Undermenu