VOGELIUS
Carpe Diem > Foto fra rejser > Italien 2011 > Lago Trasimeno / Castiglione del Lago

Lago Trasimeno / Castiglione del Lago


Lago Trasimeno ligger 20 km. fra Chianciano Terme og er den største sø i Toscana, der skulle være godt badevand og sandstrand. Alternativt er der godt 100 km. til Middelhavet. Torsdag den 21. prøvede vi søen, og det var ok.


Der var mange andre som også kunne bruge lidt sol vand og strand


Joachim og Jesper lejede en vandcykel en time  og fik sejlet lidt rundt


Bag molen , hvor den lokale færge kom her anden time, var der en livlig mågekoloni som Joachim tog nogle billeder af.Alt det vand gør en tørstig, så en Italiensk øl passer lige, 0,4 liter og man kan fortsat køre bil.

Flere foto på Picasa web, klik på billedet og vælg derpå diasshow øverst til venstre.Lago Trasimeno

Næste dag 22.7  kom vi alle fire, for at se den skønne lille by som ligger ved søen - Castiglione del LagoSet nede fra søen er byens fæstning ret imponerende, den stammer fra 1500 tallet da Toscana var et selvstændigt fyrstendømme, Italien er jo kun 16o år gammelt land.


Bymuren er idag gennembrudt at tre porte. Her vestporten.


Som kortet over byen viser, er det en meget lille middelalderby, og den var den mindste vi besøgte i Toscana, borgen ligger længst til venstre.


Der er et rigt handelsliv i de smalle gader, Salame er en krydret "spegepølse" som kan tåle at hænge udenfor i 27 graders varme, den smagte godt.


Det gjorde den lokale vin også, her sydpå er der ikke Chianti, men der dyrkes Brunello som butikken havde i tre årgange. 2003 var bedst.


Nede på torvet foran det gamle rådhus  - som idag er kunstudstilling og restaurant - mødte vi gamle "Danmark" en Carlsberg vogn.Samme sted lå byens Hospital, ret imponerende stort i en lille by, især når man tænker på der kun er 20 km til et kæmpe supersygehus Siena - Ospedali Riuniti - som kun er godt et år gammelt. Det kunne Danmark lære noget af, herhjemme er LANGT mellem sygehusene.


Udsigt fra bymuren over søen Trasimeno. Parkeringspladsen er der vi holdt igår.


Den sidste port i Bymuren mod syd  og Joachim, foto- og feriepåklædt.

Flere billeder på Picasa, klik på billedet herunder, vælg diasshow øverst til venstre
Castiglione del Lago